Patricia HedeșiuPatricia Hedeșiu
Nutriționist

Patricia Hedeșiu

Specialist nutriționist – dietetician
Sunt un nutriționist care nu face diete. Vizita la dietetician ar trebui să însemne mai mult decât a pleca din cabinet cu o prescripție nutrițională. Deoarece îmi doresc ca pacienții mei să aibă rezultate de durată, lucrez împreună cu ei la schimbarea obiceiurilor alimentare.

Rolul nutriționistului în parcursul pacientului bariatric începe dinainte de intervenția chirurgicală și se întinde pe tot parcursul programului de follow-up. Acesta are rolul de a pregăti pacientul pentru intervenția chirurgicală, punându-i la dispoziție informații referitoare la regimul postoperatoriu și la suplimentele pe care acesta va trebui să le achiziționeze, dar și referitoare la ustensilele pe care ar fi bine să le aibă la îndemână pe toată această perioadă sensibilă. Deseori, nutriționistul poate ghida pacientul în procesul de scădere în greutate preoperatoriu, atunci când acest demers este indicat de către echipa medicală.


În timpul consultațiilor de nutriție care succed intervenția chirurgicală, vizite ce vor avea loc la 3, 6, 12 luni și anual, pe viață, pacienții învață cum să alcătuiască mesele în așa fel încât acestea să fie complete din punct de vedere nutritiv și să le ofere o senzație de sațietate prelungită, cum să distingă foamea reală de cea emoțională, cum să citească corect etichetele alimentare ale produselor din supermarket, cum să facă alegeri sănătoase atunci când sunt în vacanță sau iau masa la restaurant și, nu în ultimul rând, cum să includă inteligent micile plăceri culinare într-un stil de viață sănătos.


Facultatea de Farmacie, Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca
• Specializare în Nutriție și Dietetică
• Training intensiv în practica obezitățiiBariatric Center


Echipa Bariatric Center vă stă la dispoziție pentru luarea celei mai bune decizii de tratament și pentru îngrijirea de care aveți nevoie.
Contact


Strada Principală
Suceagu,
407062
Cluj Napoca
Tel: 0722656767
Luni – Vineri: 08:30-21:00


Copyright Bariatric Center 2024. Toate drepturile rezervate.