Dr. Loredana RoșcaDr. Emanuela Lăpușan
Pneumolog

Dr. Loredana Roșca

Medic primar pneumologie
Datorită relației foarte strânse și nefaste dintre obezitate și afecțiuni respiratorii, aportul dr. Loredana Cardoș Roșca în cadrul echipei multidisciplinare Bariatric Center este unul hotărâtor pentru siguranța și calitatea vieții pacienților noștri.

Rolul pneumologului în echipa de bariatrie este de a diagnostica și de a trata afecțiunile respiratorii ale pacientului, în special sindroamele obstructive și sindromul de apnee în somn de tip obstructiv, numit și SASO, pe scurt. Netratat, acesta se asociază cu un risc crescut de complicații postoperatorii pentru persoanele care trec prin proceduri chirurgicale bariatrice.


Cauzalitatea reciprocă evidentă dintre obezitate și SASO este responsabilă, din nefericire, pentru creșterea semnificativă a riscului de morbiditate și mortalitate atunci când oricare dintre afecțiuni rămân netratate. Din acest punct de vedere, scopul dr. Roșca este de a monitoriza pe termen lung evoluția SASO și de a ajusta conduita terapeutică a pacientului, odată cu scăderea în greutate a acestuia.


• Competență europeană în somnologie
• Atestat de studii complementare în somnologie
• Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu Cluj NapocaBariatric Center


Echipa Bariatric Center vă stă la dispoziție pentru luarea celei mai bune decizii de tratament și pentru îngrijirea de care aveți nevoie.
Contact


Strada Principală
Suceagu,
407062
Cluj Napoca
Tel: 0722656767
Luni – Vineri: 08:30-21:00


Copyright Bariatric Center 2024. Toate drepturile rezervate.