Dr. Emanuela LăpușanDr. Emanuela Lăpușan
Cardiolog

Dr. Emanuela Lăpușan

Medic primar cardiologie
Dr. Emanuela Lăpușan este un membru esențial al echipei Bariatric Center, având un rol important în etapa de evaluare preoperatorie a pacienților. Activitatea sa se concentrează în jurul monitorizării funcțiilor cardiovasculare ale pacienților și scăderea posibilelor riscuri.

Rolul său în faza preoperatorie implică evaluarea cardiologică a pacienților cu obezitate, parcurs ce implică realizarea anamnezei, un examen obiectiv, EKG, pulsoximetrie și ecografie. Este, de asemenea, momentul în care sunt identificați pacienții cu risc cardiovascular perioperator crescut. În astfel de cazuri, se realizează investigații suplimentare pentru monitorizarea și reducerea acestui risc. Acest lucru se realizează prin optimizarea unui tratament premergător intervenției chirurgicale bariatrice.


Aportul dr. Lăpușan nu se rezumă însă la etapa preoperatorie din parcursul pacienților. Pe termen lung, expertiza sa se va concentra asupra monitorizării și tratamentului factorilor de risc și a bolilor cardiovasculare asociate obezității, obiectul fiind scăderea riscului cardiovascular global. De asemenea, activitatea sa include monitorizarea cardiologică periodică și adaptarea tratamentului cardiologic în funcție de ameliorarea factorilor de risc ce pot surveni după demersul chirurgical.


• Coordonator Departament Specialități medicale, Spital Medicover Cluj
• Absolventă a Universității de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu Cluj Napoca
• Competență în ecocardiografie transtoracică
• Atestat de studii complementare in cardiologie pediatricăBariatric Center


Echipa Bariatric Center vă stă la dispoziție pentru luarea celei mai bune decizii de tratament și pentru îngrijirea de care aveți nevoie.
Contact


Strada Principală
Suceagu,
407062
Cluj Napoca
Tel: 0722656767
Luni – Vineri: 08:30-21:00


Copyright Bariatric Center 2024. Toate drepturile rezervate.